Сanva for education-сервіс для створення навчального контенту. Можливості використання для уроку географії


     Останнім часом необхідність у  якісному навчальному візуальному контенту зросла. Це пов'язано з тим,що сучасне покоління дітей відноситься до покоління "кліпового мислення" , а також свої корективи внесла пандемія, яка змінила орієнтири  шкільної освіти. Інформатизація навчання-це не лише технічна складова,але й творча. Презентації,відеоуроки,інфографіка,проєкти-вимагають яскравого,якісного графічного рішення. А також, є необхідність у спільній діяльності учня та учителя під час роботи над проєктом чи просто "мозкового штурму" в режимі онлайн.     

  "Canva для освіти" - міжнародний соціальний проект ,який реалізується більш ніж в 190 країнах. Усі ресурси, матеріали,які доступні тільки в платній версії Canva, надаються учителям і учням безоплатно - за рахунок компанії. Отримати доступ до "Canva для освіти", відповідно до регламенту проєкту, можуть керівництво і педагогічні працівники загальноосвітніх установ. 

     Переваги сервісу Canva for education:
У графічній бібліотеці редактора учасникам проекту "Canva для освіти" доступні більше двох мільйонів фотографій, а також більше 800 тисяч значків і 
ілюстрацій, що відповідають освітньому контексту.
Безліч безкоштовних шаблонів, картинок, відео, робочих листів, призначені саме для освіти. Можливість зберігати роботи у різноманітних форматах.
 Сервіс пристосований для роботи на більшості операційних системах та на різних типах гаджетів.



             Як учитель і учень може використати сервіс в шкільній і позашкільній 
роботі з географії? 






  Створюйте для учнів творчі завдання,до прикладу: Створити візитку континенту,міста, туристичного об'єкта, але не обмежуйте  їх у творчості,учні можуть обрати шаблони роботи на свій вибір - відеовізитку,плакат,розповідь у соцмережах та ін. Щоб створити такий візуальний контент,учням потрібно обрати відповідний графічний дизайн та візуальний контент ,що відповідає темі, а також опрацювати інформацію про об'єкт,використовуючи різні джерела інформації. Такі завдання розвивають навички  медіаграмотності(потрібно вміти знайти контент,який не є фейком), критичного мислення, креативність та творчість, колоборацію (якщо робота у групах ). Учні можуть оцінити роботи однокласників та обговорити можливості покращення контенту одне одного.








Ловіть ще ідеї:


 

 Потенціал ресурсу безмежний, відкривайте його для себе!
Корисні ресурси:Про Canva for Education
Все про роботу в сервісі

Коментарі

Популярні публікації