MapChart- безкоштовна платформа для створення власних карт.

 MapChart- безкоштовна платформа для створення власних карт.Це відмінний інструмент для використання на уроках географії. Ось деякі можливості цієї платформи, які можуть бути корисними для вас:

 1.Створення карт (картографічна компетентність)
MapChart дозволяє легко створювати карти, на яких можна виділяти різні регіони, країни чи географічні об'єкти за певною тематикою. Учні навчаються картографування за допомогою сучасних технологій.
Ви можете адаптувати карти під конкретні потреби вашого уроку. Додаючи межі різних адміністративних одиниць, географічні елементи чи навіть маркери, ви створюєте освітні інструменти, які точно відповідають вашим урокам.

2.Візуалізація статистичних даних: можна додавати на карту різноманітні дані, такі як населення, економічні показники, кліматичні характеристики тощо. Це допомагає учням краще розуміти і аналізувати географічні та соціально-економічні показники різних регіонів.

3.Підтримка української мови: можна використовувати українську мову для підписів,легенди,адже інтерфейс програми її підтримує.

4.Збереження та обмін картами: ви можете зберігати свої створені карти для подальшого використання або обмінюватися ними з іншими. Це сприяє обміну досвідом та ідеями в галузі викладання географії.

5 .Доступність програми.
Усі наявні та майбутні карти, а також основні інструменти для створення карт доступні безкоштовно.Якщо вам потрібні додаткові функції ви можете обрати платну версію.Але основних достатньо для шкільного проєкту чи практичної роботи.

Як створювати карти?

Основні кроки для створення карти та її завантаження:
Оберіть карту з верхнього меню(світ, материк чи окремий регіон...)
  1. Зафарбуйте потрібні країни/штати вибраним кольором, натиснувши на них.
  2. Виберіть інший колір із Select color палітри та повторіть процес.
  3. Заповніть легенду, вибравши опис для кожної групи кольорів.
  4. Коли будете готові, виберіть Download map, щоб завантажити свою карту як зображення.

Приклад створених карт на платформі:



Програма доступна також як додаток на смартфон https://app.mapchart.net/





Коментарі

Популярні публікації