Future Forests(Майбутні ліси)-сервіс візуалізації майбутнього європейських лісів за різних кліматичних сценаріїв

  Future Forests/Майбутні ліси 🌲🌳

новий польський проєкт візуалізації даних від Appsilon, а саме - прогнозований кліматичний оптимум для окремих порід лісових дерев у 2070 році за різних кліматичних сценаріїв.

Зміна клімату спричиняє великі зміни в лісах. Прогнозовані кліматичні зміни суттєво вплинуть на умови життя дерев. Підвищення температури та зменшення кількості опадів протягом вегетаційного періоду по-різному впливатимуть на окремі види дерев. У найближчі 50 років деякі дерева можуть повністю зникнути в деяких частинах світу, тоді як інші будуть процвітати. Подивіться, яке майбутнє чекає на них залежно від різних кліматичних сценаріїв. Фірма з розробки додатків R Shiny, створила інтерактивну інформаційну панель, що представляє майбутнє лісів у Європі за трьома різними сценаріями зміни клімату на основі даних дослідження Марчіна К.Дидерського, Соні Пас, Лі Е.Фреліха, Анджея М.Ягодзінський.

 Виберіть один із дванадцяти доступних видів дерев, і ви побачите його поточний розподіл. Щоб отримати уявлення про те, що може статися з ним до 2070 року, виберіть кліматичний сценарій — оптимістичний, песимістичний або помірний. Візуалізація прогнозування дає змогу оцінити можливі втрати деяких видів дерев чи поширення на території Європи чужорідних інвазивних видів, які можуть призвести до зникнення традиційних видів на території певної країни.

Приклад прогнозування поширення Буку європейського за песимістичним прогнозом.(перше фото - ситуація станом на сьогодні, друге - песимістичний прогноз на 2070 р.)


Учні можуть проаналізувати ситуацію з лісами України та спробувати знайти шляхи розв'язання проблеми зникнення лісів чи поширення інвазійних видів.

P.S.Ви можете підтримати мій блог у конкурсі"Кращий інтернет ресурс" за посиланням  (у верхньому лівому куточку натиснути кнопку "скачати дистанційно") https://testportalua.com/load/inshe/geolifescool_blog_uchitelki_geografiji/17-1-0-2500?fbclid=IwAR07zPscZIcAGSeRHkmbdpjWvAS8sC9igX03yD7UpuuOfDNSDpqsJaeJXyQ та залишити коментар.

Коментарі

  1. Бачити чіткі прогнози, значить - бути попередженим! Пані Надія завжди акцентує на актуальних питаннях!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації