Картографічні проекції (сервіси візуалізації)



Engaging-data.com -сервіс ,який допоможе розглянути карту світу у різних картографічних проекціях та дає змогу відцентрувати карту на обраній вами країні,для цього лише варто натиснути на зображення обраної вами країни.

Крім того, ви можете:

  • Повертайте карту з кроком 45 градусів за допомогою кнопок ⟲ і ⟳.
  • Поділитись картами вашої рідної країни, вибраною проекцією карти та поворотом, натиснувши кнопку спільного доступу (і скопіювавши URL).

https://engaging-data.com/country-sizes-mercator/справжні розміри країни, показані в проекції Меркатора

Вам потрібно навести курсор або натиснути  на країну, щоб побачити, наскільки вона зменшується від розміру проекції Меркатора .

Області, розташовані далеко від екватора, спотворені з точки зору їх відстані та показані набагато більшими, ніж вони є насправді. Це одна з головних проблем при проекції глобуса на площу циліндра. Ось чому Гренландія, Канада та ін. країни так сильно зменшуються у висоті та ширині в анімації, вони знаходяться на досить високій широті в північній півкулі. Також важливо, що чим ближче ви до полюсів, тим більше викривлення, коли країна відображається в проекції Меркатора. Натискання кнопки анімує країну, яка «зменшується» до фактичного розміру або «зростає» до розміру, показаного на проекції Меркатора.



Коментарі

Популярні публікації