Онлайн ресурси NASA для уроку географії



1.NASA Earth Observatory - сайт де можна знайти  візуалізації, карти ,які базуються на найновіших даних зібраних NASA. Візуалізації можна порівнювати одразу на сайті, це чудова можливість для встановлення причинно-наслідкових зв'язків та аналізу змін клімату, природних явищ, тощо.Також ви можете завантажити потрібні візуалізації на комп'ютер та використати їх без підключення до інтернету.Інтерфейс сайту досить простий, потрібну вам інформацію можна знайти за категоріями.Сайт англомовний, але з автоматичним Google перекладачем- немає нічого неможливого))) Чудовий ресурс для уроку та проєктів .

До прикладу:
Візуалізація температури поверхні моря 2002-2021 рр 
(джерело: NASA Earth Observatory)


Ці карти температури поверхні моря засновані на спостереженнях спектрорадіометра з помірною роздільною здатністю (MODIS) на супутнику Aqua NASA Супутник вимірює температуру верхнього міліметра поверхні океану. На цій карті найхолодніші води виглядають блакитним кольором (приблизно -2 градуси Цельсія), а найтепліші температури - рожево-жовтим (35 градусів Цельсія). Наземні маси та велика площа морського льоду навколо Антарктиди виглядають у відтінках сірого, що свідчить про відсутність даних.
 Більше візуалізацій шукайте за посиланням :

У розділі  EO Explorer👈 можна знайти інтерактивну Google карту з цікавими статтями на базі NASA про різні регіони планети. Щоб дізнатись цікаві факти просто клацніть на маркер.


2. NASA Global Climate Change- сайт досліджень змін клімату на базі NASA. Тут ви знайдете не лише найновіші дані про зміни клімати, а й безліч ресурсів для освітян 👈: візуалізації , вікторини, розфарбовки, ідеї для проєктів та досліджень.
Вікторини 👈на різноманітну тематику( користуйтесь автоматичним перекладом)





Посилання на мобільні додатки від NASA: https://climate.nasa.gov/earth-apps/

3.NASA CLIMATE KIDS -тут ви знайдете ідеї для STEM уроків, ігри, скрайбінг, мультики та ін.(користуйтесь автоматичним перекладачем)

4. NASA Eyes- інтерактив, програма для завантаження на комп'ютер. Літайте разом з флотом наукових місій NASA і спостерігайте за Землею з глобальної точки зору в захоплюючому тривимірному середовищі.Стежте за життєвими показниками нашої планети, такими як висота рівня моря, атмосферна концентрація вуглекислого газу та антарктичний озон. Простежте рух води навколо земної кулі за допомогою гравітаційної карти із супутників GRACE НАСА. Виявляйте виверження вулканів та лісові пожежі, використовуючи життєво важливий знак чадного газу. Перевірте найгарячіші та найхолодніші місця на Землі за допомогою глобальної карти температури поверхні.«Очі на Землі» відображає місце розташування всіх діючих місій НАСА із спостереження за Землею в режимі реального часу і дозволяє порівняти їх за розмірами з вченим або шкільним автобусом. Погляньте на найближчі місії та дізнайтеся, як NASA планує вивчати нашу Землю в майбутньому.
За допомогою функції «Останні події» ви можете досліджувати геолокаційні супутникові знімки останніх подій на Землі, включаючи цвітіння водоростей, супер шторми та пожежі.(програма англомовна)



5.STEM уроки для освітян від NASA -безліч ресурсів та ідей для уроку ,які можна завантажити та використовувати.Ресурси англійською мовою ,але їх можна адаптувати та перекласти українською(так це потребує додаткових зусиль,але якщо вам сподобалась ідея і її можна використати неодноразово,думаю іноді варто прикласти зусиль) . Шукайте ідеї для себе та креативте)))








Коментарі

Популярні публікації